AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

»Belief in Structure« 70x70cm af den hollandske kunstner Viktor Majdanzic.
Europæisk samtidskunst i Galleri GAL

Af Lis Engel
lengel@nexs.ku.dk

Fra Rusland i Øst til Portugal i vest. Fra Norge i nord til Grækenland i syd- 20 nationaliteter bidrager med et spændende blik ind i nutidskunstens udtryk. Galleriet er fysisk lille, men handlingskraft og visioner er i top. 

Nogle indtryk fra udstillinge
Enkelte kunstere tiltrakt sig særlig opmærksomhed fx den hollandska kunstner Viktor Majdandzic som arbejdede med et fraktalgeometrisk udtryk, som kunsteren selv benævnte som intuitiv rationel komposition, håndmalet med uhyre sensitiv virtuositet – en moderne ikon, med bevægelsens, farvens og rytmens mønstre som indgang til komtemplative og en ekstatiske oplevelser. Men der var mange andre kunstnere som hver på deres måde fangede opmærksomheden.
Jeg vil fremhæve den danske kunstner Eva Müllers poetisk, mystisk, meditative billede, som uforglemmeligt, den albanske kunstner Ziso Kamberaj der bidrog med et superenkelt, stærkt, sanseligt og humoristisk billede bygget op over temaet ”at tage en bid af et æble” med værktitlen ”Saint Apple”.
Et andet stærkt virkende værk var den østrigske kunstner Irina Michaela Szalkays med et enkelt abstrakt billede var en anden repræsentant for en moderne ikon. Men alle havde noget at byde ind med som gjorde indtryk fx det klassiske still leben af den lettiske kunstner Tatyana Palchuk, det legende og overskudsagtige repræsenteret af den rumænske kunstner Elena Bissinger. Og som sagt mange flere. En udstilling som det er værd at bevæge sig hen til.

Helhedsindtryk
De enkelte kunstere repræsenterer hver med et værk et betydningsfuldt øjeblik, fanget i et kunstnerisk udtryk og sammen giver udstillingen i intimt miniature format et helhedsblik , som siger noget væentligt om kunstens særlige rolle som betydningsfuld skabelse. Vi har brug for at forbinde os med det unikke, fordi det også fortæller om forskellighed som en livsnødvendig kvalitet, der kan berige mennesker, når den vel at mærke lykkes med at berøre os. Dette er lunstens særlige mulighed – at vække vores evne og lyst til at dele betydningssansning med hinanden. Kunsten benytter sig af et sprog som ofte kan overraske og provokere, men som også kan række ud og forbinde os med det ukendte på uventede måder.
Galleri GAL præsenterer med Europæisk Kunst en unik kunstudstilling – og et vigtigt blik ind i kunstens særlige betydning for at åbne og bevæge mennesker på tværs af alle slags forskelle. Udstillingen er kurateret og skabt af Galleri Gal uden støtte fra fonte eller anden offentlig støtte- en præstation, der fortjener opbakning på alle måder. Galleri Gal havde produceret et fint lille udstillingskatalog, hvor alle kunstnere var repræsenteret (20 kr) og nogle af kunstnerne havde suppleret med meget fine individuelle kataloger, som gav et større blik ind i den enkelte kunstners produktion.

Galleriet har åbent alle dage fra kl 14-17 samt torsdage kl 19-21 Se også http://www.artleif.dk/

Galleri GAL
Arresødalvej 4, 3300 Frederiksværk
Frem til 28. september


Send til ven

Summer evening light er af den engelske kunstner Tom Henderson Smith.
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 282 Arr.
ANNONCE