AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Til maskebal i Kongens Have

Af Ida Aakerlund
kunstgal@gmail.com 

Pavillon no. 11 slår dørene op for udstillingen ”Masks x Meanings” af Maria Permin Berger. En 28-årig dansk billedkunstner og illustrator, hvis foretrukne materialer er akrylmaling, blæk, kul og akvarel. Hun er netop vendhjemt fra London med en masteruddannelse i ”Culture, Policy and Management”. I de foregående år har hun udstillet sin kunst i diverse kunstforeninger. I 2014 fandt talentet vejen forbi Odense Teater. Dette passer fint i tråd med kunstnerens soloudstilling netop nu i det historiske Kongens Have med hovedtemaet masker. Maria indgår i en dialog med dette steds atmosfære og de historiske rammer. Værkerne udfolder sig i en form for metamorfose imellem natur og menneske og i betydningen af det skjulte versus det sete samt det flygtige versus det jordnære.

”Masks x Meanings”
Marias kunstneriske temperament og tekniske kunnen rummer en enorm spændvidde, for Maria er uden tvivl en kunstner med en stor drømmer og opfinder i sig, der bruger sine håndværksmæssige finesser såvel som sin personlighed. Begge dele får uden tvivl mulighed for at skinne igennem i denne ene af Kongens Haves klassiske intime pavilloner. På eventyrlig vis, i akrylmalerier såvel som i kultegninger, folder masken sig ud. Frem toner alt det, der gemmer sig bag, eller dukker frem, i dagens lys. Værkerne fremstår såvel æstetiske som til det mere groteske som til det sårbare og poetiske. I maleriet ”Det må jeg lige tænke over” fornemmes opbrud og ensomhed. En ting er ganske vist Maria indfanger med sin udstilling en form for eksistentiel tidløshed båret frem af et surrealistisk drømmeunivers. Dette formår kunstneren at indkapsle med lysende sarte pasteller til det mere dystre og dramatiske, hvor lys og skygge kæmper side om side.

Maria er med sin udstilling dybt engageret i at finde vej ind til de dybere eksistentielle lag i menneskets, eller dyrets, men måske endnu højere grad i en slags drømmevæsners, identitetssøgen og i de forandringer, der opstår i den indre natur, når en maske bæres, synligt eller usynligt. For Maria er med denne udstilling optaget af maskers betydningslag i alt fra film til de skrå brædder. Det narratives spor opstår netop i den proces, der udspiller sig i det handlingsrum, når vi pådrager os en eller anden form for maske. Som smukke lysglimt i pavillon nummer 11 er denne særudstilling bestemt en ekstra tur i Kongens Have værd. Jeg anbefaler derfor alle at tage del i dette opsigtsvækkende maskebal.

Pavillon nummer 11
Kronprinsessegade 11
1306 København K
Frem til 22. februar


Send til ven
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 282 Arr.
ANNONCE