AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Christina Mosegaard - Gul Brokade, olie på lærred, 40 x 50 cm, 2017.
Med tiden som omdrejningspunkt

Af Inge Schjødt
inge@komkunst.dk

På det nordjyske Galerie Provence viser billedkunstner Christina Mosegaard nye værker under titlen ”Wunderkammer Billeder”. Kunstneren inviterer med sine æstetiske motiver af elegante, draperede tekstiler og anelsesfulde ansigter beskueren ind i et hemmelighedsfuldt rum, hvor tiden for et øjeblik sættes i stå. Her er et før og et efter, men det bliver lige gyldigt i det nu, som gives med fordybelsen i Mosegaards malerier, der givetvis har taget sin tid at udføre til den udsøgte perfektion.

”Jeg er lidt af en skønhedsdyrker,” fortæller Christina Mosegaard om sin kunst, som bl.a. omfatter serier af fantastiske blomsterbilleder, mest tulipaner, men også liljernes dramatiske linjer og folder, der i sin tid udsprang af Mosegaards fordybelse i draperierne.

Udstillingen på Galerie Provence består sammen med klædebillederne af en række renaissanceinspirerede portrætmotiver og værker inspireret af gamle familiefotos – nogle fra hendes egen familie, andre fundet hos marskandisere eller på nettet. Om dem har Christina Mosegaard sagt: ”De her portrætter af mennesker, som for længst er døde - vi kender ikke deres livsforløb, kender ofte ikke engang deres navne, men vi kan se dem på et gammelt foto - det er lidt af en påmindelse om vores flygtighed. Om to-tre generationer er der måske ingen, der længere husker os. - Vemodigt, men måske også en trøst, at vi går ind i en stor fællespulje af forfædre og -mødre. Det er forgængelighed over for bestandighed. I Vanitas-motiverne har vi det flygtige over for det evige. Et tema, jeg kan blive ved med at arbejde med.” fortæller Christina Mosegaard.

Christina Mosegaard, der til daglig bor og arbejder i København, er uddannet som billedkunstner på American Academy of Art i Chicago, USA, og som grafisk designer på Den Grafiske Højskole i København. Hun debuterede som maler i 1998 og har ganske mange udstillinger bag sig i ind- og udland, bl.a. på Allan Stone Gallery i New York, censureret udstilling på Royal Academy i London, Galleri Emmaus, Haslev, Galleri 5000 i Odense, Galleri Oxholm i København, og Bredgade Kunsthandel i København. Mosegaard har i 2015 udført udsmykningen Blomstre Lad Muld med tulipaner til Thorsø Kirke i Jylland.

Galerie Provence
Charles Lindberghs Vej 5, 9430 Vadum
Frem til 21. maj

Fra 23. maj og frem til 4. juni kan værker af Christina Mosegaard opleves på gruppeudstillingen Sensations på Filosoffen i Odense, der er en samlet præsentation af kunstnere fra det nordjyske Galerie Provence.

Send til ven

Christina Mosegaard - Rød Brokade, olie på lærred, 60 x 78 cm, 2017.
NYHEDER
Elementære forvandlinger
Eksperimenterende kunst af billedkunstnere Sarah Jo Fischer, Xenia Lassen og Jens Thordal
- Læs mere...
10 års jubilæumsudstilling
Galleri Arte, Frøstrup viser et brag af en jubilæumsudstilling
- Læs mere...
Eksotiske toner i den fynske natur
 Johannes Larsen og japansk træsnitkunst
- Læs mere...
Kunst og strik
Hvad sker der, når man kobler kunst og strik. Det har en gruppe garnelskende kvinder sat sig for at undersøge
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Dag fødes og dør i natten
Den amerikanske nat i Galleri Bo Bjerggaard
Af Poul Brasch
Ansigt til ansigt
Face-udstilling - identitet aflæst gennem ansigtet
Af Lise Barsøe

Op fra gemmerne
Statens Museum for Kunst udstiller oldies og goodies
Af Orla Schantz
KUNSTKALENDER - 284 Arr.