AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

GEMerne strikker på en kæmpe installation til museets foyer. I udstillingen kan publikum strikke med.
Kunst og strik

Af Bente Hollnagel

bente@hollnagel.dk


Hvad sker der, når man kobler kunst og strik. Det har en gruppe garnelskende kvinder sat sig for at undersøge i projekt KUNST I FORENING, der er et parløb mellem kunstfaglighed og foreningsinteresse. Med farverige garnnøgler og strikkepinde er de rykket ind i Maskinrummet på Vejle Kunstmuseum. Fra den 9. april kan man her opleve en helt speciel udstilling, hvor foreningen GEM’erne (Garn Elskende Mesdames) udstiller deres egne fortolkninger af kendte kunstværker fra samlingen på kunstmuseet. Men nu i strikkede udgaver.

Alle medlemmer af strikkeklubben GEM’erne har en håndarbejdsuddannelse. Hanne Pjedsted, der er formand for strikkeklubben, understreger, at bagved al kunst skal der være et godt håndværk. De strikkede kunstværker viser da også tydeligt, at fantasi og teknisk kunnen går hånd i hånd. ”Tidligere var strik meget værdsat og en nødvendighed. Men i perioder derefter er det blevet degraderet. Og nu har vi så igen de senere år set en voksende interesse for at strikke. Personligt synes jeg, det er meget spændende, at det med strik er muligt at transformere kunst til et andet udtryk. Men det er ikke for begyndere. Det kræver ekspertise, siger Hanne Pjedsted.

Vejle Kunstmuseum har åbnet for samarbejde med forskellige foreninger, der kan bidrage til anderledes og nytænkende samarbejder til glæde for museets gæster.

”Vi vil i højere grad danne par med hverdagslivet i og omkring Vejle Museum. Det nye Maskinrum i museet gør det blandt andet muligt for os at lave projekter med nogle af byens mange foreninger. I udstillingen med strikkeforeningen GEM’erne ser vi på, hvad der sker, når vi tager et kunstfagligt greb på de strikkede genstande, som er blevet skabt af de dygtige strikkere, fortæller Pernille Rom Bruun, der er museumsinspektør på Vejle Kunstmuseum.

Kunst i forening: En strikket udstilling
Vejle Kunstmuseum
Flegborg 16, 7100 Vejle
Frem til  28. maj
Gratis adgang


Send til ven

Serien "Orfeus og Eridyke" af Palle Nielsen strikket af Hanne Pjedsted.

Bjarke Vilhelm Petersen af Ebba Melsen.
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 282 Arr.
ANNONCE