AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Et kig ind i jubilæum-udstillingen.
10 års jubilæumsudstilling

 

Pier Maria Andersen
maria 1231@outlook.dk

De udstillende kunstnere er: Anita Houvenaeghel, Anne-Marie Pedersen, Birte Ohsten, Bjørn Søndergaard, Erling Tingkær, Felix Pedersen, Finn Have, Helle Vinter, Max Parylewicz, Niels Frank, Nils Sloth, Pia Skogberg, Tine Hind. Udstillingen slutter d. 18. juni.

Det drejer sig om store anerkendte navne på den danske kunstscene som de abstrakt-ekspressionistiske kunstnere Anita Houvenaeghel, Felix Pedersen og Niels Frank. Med 22 udstillinger bag sig på kunstmuseer i ind- og udland, 10 kirkeudsmykninger og andre offentlige udsmykninger regnes Anita Houvenaeghel for en af de meget anerkendte kunstnere. Hun viser nogle fine malerier fra Troldemosen, som hun er flyttet fra samt fra Søllerød, hvor hun nu bor.
Felix Pedersen har sit udgangspunkt i eks-skolen med kunstnere som bl.a. Per Kirkeby og Bjørn Nørgaard. Felix Pedersen inspireres af fjorden, plantagen og havet. Niels Frank har en fabelagtig farvepalet, der har klangbund i hans sind, og han maler med koncentration og ekspressivitet.

Finn Have er også med. Han fanger lyset og stemningen på netop det tidspunkt, han maler. Han bruger den lokal-kolorit, han ser i naturen, men i sine kompositioner har han et usædvanligt perspektiv. Han er subjektiv og ekspressiv i sin malemåde, dvs han maler med brede heftige strøg og i kontraster. Samtidig er hans billeder karakteristiske ved en særlig mildhed i tonen, der på samme tid gør malerierne udtryksfulde og poetiske. Den populære og folkelige maler, Birthe Ohsten, er kendt for sine impressionistiske landskaber, hvor lys og farve er væsentlige. Bjørn Søndergaard viser musiske og stemningsbetonede billeder med motiver fra Vorupør.

Pia Skogberg har markeret sig som en dygtig og eksperimenterende grafiker, maler, skulptør og landart-kunstner. Hun viser træsnit på stof, der er efterbearbejdet med tråd, og motiverne er kunsthistoriens kvindelige kunstnere som fx Berthe Morisot, Anna Ancher m.fl.

Finn Have og Niels Frank var i deres unge dage med i kunstnersammenslutningen Labyrint, og her har galleri Arte fra samme gruppe valgt at udstille Tine Hind og Helle Vinter. Helle Vinter skal udstille på galleri Arte i august måned i år sammen med sin mand, Erling Tingkær. Begge arbejder de med billeder og skulpturer. Af andre nye kunstnere på galleri Arte er kunstnerægteparret Max Parylewicz og Anne-Marie Pedersen, der begge arbejder abstrakt og stemningsbetonet i deres malerier. En anden nyere kunstner på galleriet er Nils Sloth, der har galleriet ”Artbreak hotel” i Aalborg. Han viser en af de selfies, han lavede som grisailles-maleri i efteråret, og i kontrast hertil farverige malerier fra Myanmar, hvor han skildrer befolkningens levevis. Dog på sin egen abstrakte og stærkt udtrykfulde måde.

Det hele startede for ti år siden med, at Pier Maria Andersen ønskede at vise en stor retrospektiv udstilling af Ruth Andersen (galleristens mor), der fyldte 80 år, og som har arbejdet med billeder lige fra barnsben og siden har arbejdet professionelt med akvarel, oliekridt og maleri.

Siden greb det om sig med udstillinger af anerkendte kunstnere, en udvikling hvor grundstammen er de kunstnere, som har været med fra starten, men hvor der også hele tiden kommer nye ansigter og spændende genrer til. Der fokuseres på nydelsen og interessen for kunstnerisk kvalitet. Et sted hvor talentfulde glaspustere, skulptører, keramikere og billedkunstnere kan vise, hvor de er i livet og kunsten.

Galleri Arte
Krinkelkrogen 20. Lildstrand. 7741 Frøstrup
Frem til 18. juni


Send til ven

Anita Houvenaeghel.

Tine Hind.

Finn Have.

Niels Sloth.
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 282 Arr.
ANNONCE