AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Maleri af Ulla Houe. 120 x 100 cm.
Kroppen som et landskab

Af Ove Torp
torp.herning@mail.dk

Ulla Houe udstiller separat i sit eget galleri i Paghs Allé 4, denne gang i alle rum, 60-70 værker, også øverste etage, der normalt er givet til gæstekunstnere. Her ses væsentlige nye værker i lyse farver og værker i varme temperamentsfulde farver, hvor hun med egne ord har givet mere slip, så det spontane får lov at fylde mere. Når der ikke tænkes så meget under arbejdet, kan det inderste følte intuitive selvsagt bedre komme til udtryk. Her ses blandt andet på endevæggen bag vindeltrappen en serie på tre, der set sammen er meget meget smukke. På endevæggen i det bagerste rum ses et vidunderligt erotisk værk i gule farver og et mere livmoder-præget værk i fortættet røde farver. Lige over trappen til højre ses et meget smukt abstrakt værk, hvor landskabet i kroppen eller kroppen i landskabet kommer til fuldendt udfoldelse. Smukt på højt plan. Den modne kunstner, der er nået i mål.
Noget godt er faldet på plads, i og med det er lykkedes at forene de tre former for malemåde, hun har arbejdet med i mange år, naturalismen, ekspressionismen og det abstrakte. Man kan sige, at Ulla Houe med et naturalistisk udgangspunkt har en tendens til det ekspressionistiske, med et talent for det abstrakte.
Håndværket er lært hos én af de rigtigt gode af slagsen, Knud E. Skou, der er uddannet på kunstakademiet i København og mangeårigt medlem af kunstnersamfundet. Nyheden er, at nu forenes bestræbelserne i værker, hvor kroppen åbenlyst ses som et landskab, og at helheden gradvist er blevet mere dristig. Ulla er god til at få fat i kompositionens skelet, så det maleriske og det figurative og abstrakte knyttes sammen på en overbevisende måde. Og bedst er hun, når hun i skabelsesprocessen tør kaste sig ud på det dybe vand. Som det blandt andet ses på det store gule maleri.
Det er tre forskellige udtryksformer der skal styres, og det finder jeg vanskeligt, siger Ulla Houe. Hendes kunst kan ses i forlængelse af Poul Ekelund og Svend Engelund. Men med de klassiske modernister som Sigurd Swane og Harald Giersing i baghovedet har nu fået styr på, hvor hun vil hen. I de nye malerier får hun netop styr på at forene de tre stilarter. Ulla er ikke meget for at høre om det med stil, vil helst mene, at hun maler det, hun tænder på. Og det er vel godt nok. Men på flotteste vis har hun opnået en genkendelig personlighed i udtryk, temperament og farvevalg. Det er lykkedes i stadig stigende grad gennem de år, denne anmelder har fulgt hendes arbejde.
Det er god kunst i Herning, det er værd at gå efter. Der er i stadig stigende grad noget at komme efter. Kroppen som et landskab er en enestående oplevelse.
Ateliergalleriet
Pags Allé 4, Herning
Frem til den 30. april


Send til ven
NYHEDER
Bjørnen sover i Art House Estonia
Mødet med estisk alvor, livskraft og humoristisk sans er stærkt inspirerende
- Læs mere...
Gennemført Modig Udstilling på Galleri Oxholm
”Butterflies and Pussytales” med Nille Bech, billeder & Lise Egeberg tekster
- Læs mere...
Kunstnerægtepar i Galleri Arte
Helle Vinter og Erling Tingkær udstiller malerier, collager, blandform og bronzer på Galleri Arte, Lildstrand
- Læs mere...
Landskaber i tyst længsel
Ulrik Møller på Brandts 13
- Læs mere...
Sommerudstilling 2017 på galleri Arte
Pia Skogberg har netop færdiggjort otte dug-friske heste i bronze. Det er unika-arbejder, dvs der findes kun det ene eksemplar af hver hest. Der vil samtidig blive vist billeder af to store anerkendte landskabsmalere, Birte Ohsten og Finn Have, og der er værker fra galleriets permanente samling, bl.a. Anita Houvenaeghel, Tine Hind og Felix Pedersen. 
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Et land i sort/hvid
Krass Clement foto af byer og mennesker i Syrien
Af Orla Schantz
Together we get somewhere
Jacob Rantzau og Oscar Björck på Skagens Museum
Af Grethe Hagensen
Fremragende Tal R
Tal R’s værker fra de sidste to årtier på Louisiana 
Af Finn Storgaard
KUNSTKALENDER - 282 Arr.
ANNONCE