AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:NYHEDER

Maleri af Ulla Houe. 120 x 100 cm.
Kroppen som et landskab

Af Ove Torp
torp.herning@mail.dk

Ulla Houe udstiller separat i sit eget galleri i Paghs Allé 4, denne gang i alle rum, 60-70 værker, også øverste etage, der normalt er givet til gæstekunstnere. Her ses væsentlige nye værker i lyse farver og værker i varme temperamentsfulde farver, hvor hun med egne ord har givet mere slip, så det spontane får lov at fylde mere. Når der ikke tænkes så meget under arbejdet, kan det inderste følte intuitive selvsagt bedre komme til udtryk. Her ses blandt andet på endevæggen bag vindeltrappen en serie på tre, der set sammen er meget meget smukke. På endevæggen i det bagerste rum ses et vidunderligt erotisk værk i gule farver og et mere livmoder-præget værk i fortættet røde farver. Lige over trappen til højre ses et meget smukt abstrakt værk, hvor landskabet i kroppen eller kroppen i landskabet kommer til fuldendt udfoldelse. Smukt på højt plan. Den modne kunstner, der er nået i mål.
Noget godt er faldet på plads, i og med det er lykkedes at forene de tre former for malemåde, hun har arbejdet med i mange år, naturalismen, ekspressionismen og det abstrakte. Man kan sige, at Ulla Houe med et naturalistisk udgangspunkt har en tendens til det ekspressionistiske, med et talent for det abstrakte.
Håndværket er lært hos én af de rigtigt gode af slagsen, Knud E. Skou, der er uddannet på kunstakademiet i København og mangeårigt medlem af kunstnersamfundet. Nyheden er, at nu forenes bestræbelserne i værker, hvor kroppen åbenlyst ses som et landskab, og at helheden gradvist er blevet mere dristig. Ulla er god til at få fat i kompositionens skelet, så det maleriske og det figurative og abstrakte knyttes sammen på en overbevisende måde. Og bedst er hun, når hun i skabelsesprocessen tør kaste sig ud på det dybe vand. Som det blandt andet ses på det store gule maleri.
Det er tre forskellige udtryksformer der skal styres, og det finder jeg vanskeligt, siger Ulla Houe. Hendes kunst kan ses i forlængelse af Poul Ekelund og Svend Engelund. Men med de klassiske modernister som Sigurd Swane og Harald Giersing i baghovedet har nu fået styr på, hvor hun vil hen. I de nye malerier får hun netop styr på at forene de tre stilarter. Ulla er ikke meget for at høre om det med stil, vil helst mene, at hun maler det, hun tænder på. Og det er vel godt nok. Men på flotteste vis har hun opnået en genkendelig personlighed i udtryk, temperament og farvevalg. Det er lykkedes i stadig stigende grad gennem de år, denne anmelder har fulgt hendes arbejde.
Det er god kunst i Herning, det er værd at gå efter. Der er i stadig stigende grad noget at komme efter. Kroppen som et landskab er en enestående oplevelse.
Ateliergalleriet
Pags Allé 4, Herning
Frem til den 30. april


Send til ven
NYHEDER
Elementære forvandlinger
Eksperimenterende kunst af billedkunstnere Sarah Jo Fischer, Xenia Lassen og Jens Thordal
- Læs mere...
10 års jubilæumsudstilling
Galleri Arte, Frøstrup viser et brag af en jubilæumsudstilling
- Læs mere...
Eksotiske toner i den fynske natur
 Johannes Larsen og japansk træsnitkunst
- Læs mere...
Kunst og strik
Hvad sker der, når man kobler kunst og strik. Det har en gruppe garnelskende kvinder sat sig for at undersøge
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Dag fødes og dør i natten
Den amerikanske nat i Galleri Bo Bjerggaard
Af Poul Brasch
Ansigt til ansigt
Face-udstilling - identitet aflæst gennem ansigtet
Af Lise Barsøe

Op fra gemmerne
Statens Museum for Kunst udstiller oldies og goodies
Af Orla Schantz
KUNSTKALENDER - 284 Arr.