AVISEN

VIDEO
ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:BOGANMELDELSER

Det sublime landskab

Anmeldt af Rigmor Lovring
rigmorlovring@webspeed.dk

Titlen DET SUBLIME LANDSKAB er overskriften på såvel bog som den store temaudstilling, der sommeren 2011 kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad. Bogen er skrevet til udstillingen, der bliver vist i forbindelse med hjuldamperen Hjejlens 150 års jubilæum, og de to forfattere civilingeniør Palle Kougaard fra Katrinedal og chefredaktør ved Midtjyllands Avis, Steffen Lange, har valgt at fortælle om en række af de kultur- og kunsthistoriske rammer for egnen omkring Silkeborg – og dermed også Hjejlen. Det er blevet til en god og fængslende introduktion til det midtjyske område.

Flyv fugl
Steffen Lange fokuserer i en personlig beretning på fuglelivet strækkende sig fra oplevelser i barndommens opvækst i Sydslesvig over Højskolesangbogens sangskat til digtere, som har gjort brug af fuglehenvisninger i deres skriftlige arbejde. I syv særlige kapitler viet de syv fugle, som i dag lægger navn til Hjejleflådens skibe, giver han endvidere en poetisk beskrivelse af den natur og det landskab, der omgiver Hjejlen og de øvrige skibe. Afsnittene er fint illustreret med nye værker udført af Sonia Brandes.

Det Sublime Landskab
Med baggrund i digtere og skribenters beskrivelser af datidens midtjyske område og landskab giver Palle Kousgaard et grundigt kulturelt indblik i egnens forhold i midten af 1800-tallet. Derpå belyser han rækken af kendte og mindre kendte kunstnere, der med deres værker har været med til at tegne et billede af såvel Himmelbjergegnen som de mægtige søområder, skov- og hedestrækninger, som var/er at finde i det midtjyske landskab. Teksten er illustreret med et udvalg af såvel kendte som ukendte landskabsmotiver og fotos.
Historien om 1800-tallets malere på Silkeborgegnen har indtil nu kun været gennemarbejdet sporadisk, hvorfor bogen er et væsentligt bidrag til den videre forskning i det spændende kulturelle og kunstneriske emne.
Det sublime landskab
Redaktion: Iben From
Hovedtekster: Steffen Lange og Palle Kousgaard
224 sider. Rigt illustreret
Steffen Lange, Palle Kousgaard og
KunstCentret Silkeborg Bad
Kr. 195,00
 

Send til ven
BOGANMELDELSER
Nu med Abraham!
Isaks ofring i Peter Brandes’ kunst – og en flot bogudgivelse
- Læs mere...
Anne Lie Stokbro: Bag fortællingerne
Om billedkunstneren Agnete Brittasius
- Læs mere...
Bogen »100 års øjeblikke?«
Med jubilæumsbogen ”100 års øjeblikke”, af Charlotte Glahn, omhandlende ”kvindelige kunstneres samfund” synes årets julegaveønske at være fundet
- Læs mere...
En kunstbog for børn og barnlige sjæle
Peter Michael Hornung har udgivet en for ham – og publikum - helt anderledes bog. En kunstbog for børn.
- Læs mere...
Et kunstnerliv i lys
Lise Svanholm har gjort det igen. Skrevet en veldisponeret bog om en af de kendte kunstnere i Skagen fra den gang, der var store kunstnere i byen.
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
En ener i en overgangstid
Paula Modersohn-Becker på Louisiana
Af John Poulsen
NEW YORK NEW YORK
Fotoudstilling på initiativ af Medieskolerne i Viborg
Af Brynhild Bøtker Eriksen
THE WEATHER DIARIES
Vemodige iscenesættelser på Det Nationale Fotomuseum
Af Ida Aakerlund
KUNSTKALENDER - 232 Arr.
ANNONCE
ANNONCE