AVISEN

ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:



BOGANMELDELSER

Det sublime landskab

Anmeldt af Rigmor Lovring
rigmorlovring@webspeed.dk

Titlen DET SUBLIME LANDSKAB er overskriften på såvel bog som den store temaudstilling, der sommeren 2011 kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad. Bogen er skrevet til udstillingen, der bliver vist i forbindelse med hjuldamperen Hjejlens 150 års jubilæum, og de to forfattere civilingeniør Palle Kougaard fra Katrinedal og chefredaktør ved Midtjyllands Avis, Steffen Lange, har valgt at fortælle om en række af de kultur- og kunsthistoriske rammer for egnen omkring Silkeborg – og dermed også Hjejlen. Det er blevet til en god og fængslende introduktion til det midtjyske område.

Flyv fugl
Steffen Lange fokuserer i en personlig beretning på fuglelivet strækkende sig fra oplevelser i barndommens opvækst i Sydslesvig over Højskolesangbogens sangskat til digtere, som har gjort brug af fuglehenvisninger i deres skriftlige arbejde. I syv særlige kapitler viet de syv fugle, som i dag lægger navn til Hjejleflådens skibe, giver han endvidere en poetisk beskrivelse af den natur og det landskab, der omgiver Hjejlen og de øvrige skibe. Afsnittene er fint illustreret med nye værker udført af Sonia Brandes.

Det Sublime Landskab
Med baggrund i digtere og skribenters beskrivelser af datidens midtjyske område og landskab giver Palle Kousgaard et grundigt kulturelt indblik i egnens forhold i midten af 1800-tallet. Derpå belyser han rækken af kendte og mindre kendte kunstnere, der med deres værker har været med til at tegne et billede af såvel Himmelbjergegnen som de mægtige søområder, skov- og hedestrækninger, som var/er at finde i det midtjyske landskab. Teksten er illustreret med et udvalg af såvel kendte som ukendte landskabsmotiver og fotos.
Historien om 1800-tallets malere på Silkeborgegnen har indtil nu kun været gennemarbejdet sporadisk, hvorfor bogen er et væsentligt bidrag til den videre forskning i det spændende kulturelle og kunstneriske emne.
Det sublime landskab
Redaktion: Iben From
Hovedtekster: Steffen Lange og Palle Kousgaard
224 sider. Rigt illustreret
Steffen Lange, Palle Kousgaard og
KunstCentret Silkeborg Bad
Kr. 195,00
 

Send til ven
BOGANMELDELSER
Kunstens talentspejder
Tom Jørgensen, redaktør af Kunstavisen, har igen valgt en håndfuld kunstnere fra hele landet til sin bog »101 kunstnere«
- Læs mere...
Asger Jorns kunst
I dette manifest af en bog skrevet af idehistoriker, kunstskribent og kunstarrangør Lars Morell over den største danske kunstner i det 20. århundrede, Asger Jorn og dennes kunst, er det maleriet, der står i centrum.
- Læs mere...
ISOTOP art group
ISOTOP er en nyoprettet kunstnergruppe i Nordjylland, der debuterede på Vendsyssel Kunstmuseum i 2013.
- Læs mere...
Hjertelægens fornemmelse for kunst
Poul Ebbe har gennem alle årene haft maleriet som en interesse ved siden af lægegerningen.
- Læs mere...
Fjeldvæggenes fortolker
Smuk og informativ bog om Bárður Jákupsson
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Kerry Marshall
Politisk kunst på Charlottenborg
Af Ida Aakerlund
Iscenesættelsens mester
Wang Quingsong på KØS med kinesisk samtidskunst
Af Tina Møller Larsen
Troværdige Løgne
Ivan Andersen hos Galleri Bo Bjerregaard
Af Louise S. Mortensen
KUNSTKALENDER - 385 Arr.
ANNONCE
ANNONCE