AVISEN

VIDEO
ANNONCE
NYHEDSBREV
Modtag vores gratis nyhedsbrev
Indtast Email:BOGANMELDELSER

Det sublime landskab

Anmeldt af Rigmor Lovring
rigmorlovring@webspeed.dk

Titlen DET SUBLIME LANDSKAB er overskriften på såvel bog som den store temaudstilling, der sommeren 2011 kan ses på KunstCentret Silkeborg Bad. Bogen er skrevet til udstillingen, der bliver vist i forbindelse med hjuldamperen Hjejlens 150 års jubilæum, og de to forfattere civilingeniør Palle Kougaard fra Katrinedal og chefredaktør ved Midtjyllands Avis, Steffen Lange, har valgt at fortælle om en række af de kultur- og kunsthistoriske rammer for egnen omkring Silkeborg – og dermed også Hjejlen. Det er blevet til en god og fængslende introduktion til det midtjyske område.

Flyv fugl
Steffen Lange fokuserer i en personlig beretning på fuglelivet strækkende sig fra oplevelser i barndommens opvækst i Sydslesvig over Højskolesangbogens sangskat til digtere, som har gjort brug af fuglehenvisninger i deres skriftlige arbejde. I syv særlige kapitler viet de syv fugle, som i dag lægger navn til Hjejleflådens skibe, giver han endvidere en poetisk beskrivelse af den natur og det landskab, der omgiver Hjejlen og de øvrige skibe. Afsnittene er fint illustreret med nye værker udført af Sonia Brandes.

Det Sublime Landskab
Med baggrund i digtere og skribenters beskrivelser af datidens midtjyske område og landskab giver Palle Kousgaard et grundigt kulturelt indblik i egnens forhold i midten af 1800-tallet. Derpå belyser han rækken af kendte og mindre kendte kunstnere, der med deres værker har været med til at tegne et billede af såvel Himmelbjergegnen som de mægtige søområder, skov- og hedestrækninger, som var/er at finde i det midtjyske landskab. Teksten er illustreret med et udvalg af såvel kendte som ukendte landskabsmotiver og fotos.
Historien om 1800-tallets malere på Silkeborgegnen har indtil nu kun været gennemarbejdet sporadisk, hvorfor bogen er et væsentligt bidrag til den videre forskning i det spændende kulturelle og kunstneriske emne.
Det sublime landskab
Redaktion: Iben From
Hovedtekster: Steffen Lange og Palle Kousgaard
224 sider. Rigt illustreret
Steffen Lange, Palle Kousgaard og
KunstCentret Silkeborg Bad
Kr. 195,00
 

Send til ven
BOGANMELDELSER
Kunstens regler
'Efter alle kunstens regler' tager bl.a. en problematik op, som vedrører den måde på hvilken specifikke udstillingsinstitutioner og visse kunstnere formidler deres budskaber.
- Læs mere...
BJØRNS TEGNEBOG
Forlaget Knakken i Thisted har gennem de sidste 30 år mest udgivet lokalhistoriske bøger. De har nu valgt at udgive en bog med Bjørn Søndergaard, der har titlen ”Bjørns tegnebog”.
- Læs mere...
Boganmeldelse af »Uden for myldretid«
I forbindelse med udstillingen på Rundetårn.
- Læs mere...
Det uskyldige oprør
Rockabilly-kulturen i tekst og BILLEDER
- Læs mere...
10.000 timer - Hvad er talent?
En længe ventet bog fra Trapholt
- Læs mere...
ARTIKLER FRA NYESTE AVIS
Vidunderlige hverdag
Heerup og Leif Sylvester på Heerup Museet
Af Lis Engel
Smuk symbiose på HEART
Robert Jacobsens værker iscenesat 
Af Brynhild Bøtker Eriksen
Rørbye er i Ribe
Smukt overblik over Martinus Rørbys arbejdsevne
Af Bent Mortensen
KUNSTKALENDER - 267 Arr.
ANNONCE
ANNONCE